logo

F.A.Q.

Heb je een vraag over de workshops of over de winkel? Wie weet kun je je antwoord hier vinden. Zo niet; je kunt altijd mailen naar info@elleaime.nl voor meer informatie!

Workshops en cursussen


 • Moet ik ervaring hebben om mee te kunnen doen met een workshop of cursus?

  Voor bijna geen enkele workshop of cursus heb je echt ervaring nodig om mee te kunnen doen. Als dat wel het geval is, dan staat het duidelijk aangegeven in de omschrijving van die workshop of cursus. Iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn en die nieuwe dingen wil leren is van harte welkom!
 • Geven jullie ook kinderfeestjes of -workshops?

  Op dit moment organiseren we helaas geen kinderworkshops/feestjes. We hebben daar nu niet de tijd of de ruimte voor. Maar wie weet is dat nog een plan voor de toekomst!
 • Kan ik ook een workshop aanvragen voor een vrijgezellenfeestje, verjaardag of uitje met collega's?

  Jazeker! Je kunt meer informatie vinden over het aanvragen van een workshop op de pagina 'Workshop aanvragen' (kijk onder 'Workshops'). Zo'n workshop is ook heel leuk te combineren met bijvoorbeeld een high tea bij Lof der Zoetheid of een lekkere lunch of diner bij Zino!
 • Kan ik een workshop ook cadeau doen aan een vriend(in)?

  Natuurlijk! Een creatieve workshop is tenminste weer eens iets anders dan een bosje bloemen of boekenbon, toch? En zo kun je samen gelijk iets gezelligs doen. Je kunt je voor een workshop inschrijven voor meerdere personen. Zo kun je gelijk voor jezelf en je vriend(in) betalen. Je kunt ook alleen je vriend(in) opgeven en de workshop cadeau doen zonder zelf mee te gaan.
 • Kan ik ook een workshop bij jullie komen geven?

  Ben je goed in iets waar wij nog geen workshops in organiseren, maar wat volgens jou wel goed bij Elle Aime past? Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@elleaime.nl om jezelf voor te stellen en je idee uit te leggen. Als je idee goed past binnen ons concept, dan kunnen we een afspraak maken en kijken of je bij ons workshops kunt komen geven.
 • Ik heb een bepaalde allergie of dieet. Kan ik dat doorgeven?

  Zeker doen! We bakken meestal zelf iets voor de workshops en cursussen en we horen graag of je bijvoorbeeld niet tegen gluten o.i.d. kan. Alles wat we in Elle Aime serveren is sowieso veganistisch (dus zonder melk, eieren, honing en andere dierlijke producten) en soms ook suikervrij. We zullen altijd proberen rekening te houden met eventuele allergieën of voedingsvoorschriften, dus laat het ons zeker eventjes weten via de mail.
 • Hoe kan ik me afmelden voor een workshop?

  Lees altijd de Algemene Voorwaarden (te vinden onder 'Workshops') voordat je je inschrijft voor een workshop. Hierin staat ook alles uitgelegd over afmelden.
 • Ik ben ietsje later voor een workshop/cursus of ik ben verhinderd. Wat moet ik doen?

  Je kunt bellen naar 0650744460 of even een smsje sturen om te laten weten dat je iets later bent of dat je helaas niet kunt komen. Dankjewel!

Routebeschrijving, parkeren en de buurt


 • In wat voor wijk zit Elle Aime?

  Elle Aime zit in het Oude Noorden, of het Zwaanshalsgebied, van Rotterdam. Dit is een ontzettend leuke, opkomende buurt waar steeds meer mooie winkels en initiatieven bij komen. De wijk zit vol design shops, creatieve ateliers en kleding boetiekjes, maar ook de Surinaamse toko, Marokkaanse bakker en de Turkse groenteboer zitten hier. Op elke eerste zaterdag van de maand wordt er op het Noordplein de Rotterdamse Oogstmarkt georganiseerd; een markt vol kraampjes met biologische groente en huisgemaakte etenswaren. Het Oude Noorden is zeker een bezoekje waard, je kunt hier heerlijk shoppen, lunchen of je kunt natuurlijk deze kant op komen voor een creatieve workshop!
 • Is er bij jullie in de buurt een leuke plek om iets te eten of drinken voordat (of nadat) we bij jullie een workshop komen volgen?

  Jazeker! Je kunt bijvoorbeeld bij Lof der Zoetheid terecht voor een high tea of gewoon een kopje koffie met gebak (en met gebak bedoelen we Gebak met een hoofdletter ‘G’, zó ontzettend lekker!), bij Zino (bijna onze buren) kun je aanschuiven voor een lekkere lunch en bij Destino aan de Zaagmolenkade kun je heerlijk aan de Spaanse tapas. Daarnaast zitten er nog meer leuke plekken in het Oude Noorden om iets te eten of drinken én komen er ook steeds meer bij.
 • Is er genoeg plek om te parkeren bij jullie in de straat?

  Er zijn wel parkeerplekken in de straat, maar niet heel erg veel. Je kunt op de parkeerplaats aan het Noordplein (voor het Kookpunt) je auto kwijt of ergens in één van de zijstraatjes van het Zwaanshals. In het Zwaanshals is het betaald parkeren tot 18:00 en ook op zondag moet je er betalen. Je kunt er betalen met chipknip, je pinpas of met je telefoon. Als je op zaterdag langskomt kun je gratis parkeren in o.a. de Pijperstraat en de omliggende straten. Je loopt dan binnen 5 minuten naar het Zwaanshals. Kom je op zondag langs, dan kun je gratis parkeren in o.a. de Rubroekstraat. Dit is nog ietsje dichterbij onze winkel, je loopt binnen 2 minuten het Zwaanshals in.
 • Hoe kom ik het makkelijkste van Rotterdam Centraal bij jullie?

  Kijk altijd even op 9292.nl of RET.nl voor updates over omleidingen en storingen. Je kunt tram 7 (richting Woudestein) of tram 8 (richting Kleiweg) pakken vanaf Rotterdam Centraal dan uitstappen bij Zaagmolenbrug of Zwaanshals (alleen met tram 8). Ook kun je bus 39 (richting Crooswijk) pakken en uitstappen bij de halte Zaagmolenbrug. Je bent dan lopend binnen een minuut bij Elle Aime.

Winkel


 • Kunnen mijn handgemaakte producten bij jullie in de winkel verkocht worden?

  Als je zelf iets maakt en je denkt dat je werk goed bij Elle Aime past, dan kun je op de pagina 'Winkel' een formulier invullen om contact met ons op te nemen. We vinden het heel fijn als je gelijk foto’s mee kunt sturen en een prijslijst. Zo hebben we alles gelijk op een rijtje en kunnen we beslissen of we jouw producten zouden kunnen en willen verkopen. Dankjewel!
 • Verkopen jullie de producten ook online?

  Op dit moment hebben we geen webshop voor de producten die we in Elle Aime verkopen. We vinden het heel erg leuk dat klanten bij ons de producten in het echt kunnen komen zien en aanraken. Daarnaast hebben we veel unieke producten of spullen die in een heel kleine bijlage worden gemaakt en het is dus lastig om die zowel online of offline aan te bieden. Ook hebben we eigenlijk simpelweg geen tijd voor een webshop, we zijn te druk met het organiseren van workshops en cursussen, het maken van producten en het runnen van de winkel. Wie weet kun je ooit online komen shoppen bij Elle Aime, maar voor nu moet je toch echt naar Rotterdam toe komen. Eigenlijk is dat ook geen straf, Rotterdam is een heel leuke stad! Zo heb je gelijk een goed excuus voor een leuk dagje uit of een weekendje weg. Hoppa!

Illustraties


 • Door wie worden de illustraties gemaakt?

  Naast de eigenaresse van Elle Aime ben ik, Lisa Manuels ook illustratrice. Ik illustreer onder andere geboortekaartjes, maar ben ook in te huren voor andere illustratie opdrachten. Neem contact op via info@elleaime.nl voor een vrijblijvende prijsopgave of voor meer informatie.
 • Ik ben op zoek naar een uniek geboortekaartje. Hoeveel kost het om er eentje te laten illustreren?

  Allereerst gefeliciteerd! Ik zou het heel leuk vinden als ik een kaartje voor jou/jullie mag ontwerpen. De kosten variëren per opdracht, het ligt vooral aan hoeveel werk het is en wat je precies zou willen. Ook is er een verschil tussen het maken van een totaal nieuwe en unieke illustratie en het gebruiken van een illustratie die ik al eens gemaakt heb. De prijzen zitten ongeveer tussen de €200,- en de €350,- exclusief drukkosten.
 • Ontwerp je ook logo’s, huisstijlen en websites?

  Ik ben niet opgeleid als grafisch ontwerper, dus ik maak geen huisstijlen en ik bouw of ontwerp geen websites. Ik kan wel illustraties maken die je kunt gebruiken binnen je huisstijl, logo of op je website. Neem contact op via info@elleaime.nl voor meer informatie.