logo

Over Elle Aime

LisaWat?

Elle Aime is een winkel vol handgemaakte accessoires, stationery, sieraden, illustraties en hebbedingen. Ook organiseren we een heleboel workshops en cursussen op het gebied van illustreren, werken met papier en grafiek. Elle Aime is een plek waar je kunt speuren naar een origineel cadeautje, waar je inspiratie op kunt doen voor je eigen projecten, waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten die ook zo blij worden van mooie papiertjes, masking tape en een doos potloden, waar je nieuwe technieken kunt leren en heel mooie dingen kunt maken! Het draait hier helemaal om handmade en de liefde die achter een handgemaakt product zit. Oja en om taart. Taart is heel belangrijk.

Wie?

Met ‘we’ bedoel ik eigenlijk ik, Lisa Manuels, plus een paar heel lieve en enthousiaste helpers. Ik ben in 2010 begonnen met Elle Aime en het is inmiddels uitgegroeid van een mini-winkeltje in een verzamelgebouw tot een echte eigen winkel met een agenda vol leuke workshops en cursussen! Naast het runnen van de winkel en het organiseren van de workshops ben ik ook illustrator en is tekenen iets wat ik heel, heel graag doe. Naast potlood en pen gebruik ik ook veel papier om mee te illustreren.
Louise (a.k.a. mijn moeder én de hulptroepen van Elle Aime) helpt mij regelmatig met verzinnen, maken, regelen, opruimen en met het geven van workshops. Zonder haar had Elle Aime nooit bestaan of was ik waarschijnlijk bedolven onder bergen afwas, administratie en chaos. Ook krijgen we veel hulp van onze huidige stagiaire Silvana, die illustratie studeert aan de WdKA in Rotterdam. Niet alleen heel fijn, maar ook nog eens reuze gezellig!

Elle Aime is mijn thuis en ik hoop dat ik anderen zich hier ook thuis kan laten voelen en dat ik ze kan inspireren om zelf aan de slag te gaan. Het geeft heel veel voldoening als mensen hier vol nieuwe ideeën en inspiratie weggaan!
Naast illustreren word ik ook heel blij van; Rotterdam, koken en eten (en heel veel praten over eten), avocado’s, mooi geïllustreerde kinderboeken, veganistische taartjes, oud speelgoed (nee, dat is heus geen grapje), stop motion films en miniatuur poppetjes/meubeltjes/alles, Wes Anderson, groene smoothies, rommelmarkten, zingen, humus, Japanse animatiefilms, het bos, nog meer avocado’s, stempels, Berlijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Oja, en Disney films. Stiekem.