#tinypaperanimals

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Vegan potluck

Vegan Potluck!

Vegan potluck

Van taartjes tot pizza en van toetjes tot nacho’s; op 25 april vieren wij een eetfeestje in Elle Aime! 

Want als je een excuus kunt verzinnen om een hele dag te eten, dan moet je ervoor gaan. Toch? En zéker als het ook nog eens voor een heel goed doel is. Hoppa!

Wat is een potluck?

Een potluck is de Amerikaanse term voor een feestje/bijeenkomst waarbij iedereen wat lekkers te eten of drinken meeneemt. Dit kan iets uit eigen keuken zijn, maar ook iets wat je gekocht hebt. Tijdens onze potluck mag je ook zelf iets meenemen, maar het hoeft niet. We willen vooral iedereen laten proeven wat voor lekkers de plantaardige keuken te bieden heeft én recepten uitwisselen. Dus als je geen tijd hebt om iets klaar te maken, je kunt ook alleen het recept meenemen. We zijn benieuwd naar jouw vegan favorieten!

Waarom vegan? 

Op 1 april – nee, geen grapje! – begint de Vegan Challenge. Je kunt jezelf tijdens die challenge uitdagen om eens een hele maand plantaardig te eten. Als je je inschrijft op VeganChallenge.nl krijg je elke dag een e-mail met verschillende recepten ter inspiratie. Zo’n uitdaging is een leuke manier om eens kennis te maken met de veganistische keuken, maar ook om eens écht na te denken over waar je eten eigenlijk vandaan komt. (En je ontdekt een heleboel nieuwe en lekkere recepten!)

Veganisten maken de keuze om geen dierlijke producten te gebruiken en te eten. Dat betekent dus geen vlees, vis, melk, eieren en honing, maar ook geen leer, bont, zijde, etc. Het lijkt nu alsof je vooral een heleboel dingen niet kunt eten (of gebruiken), maar wij willen ons graag focussen op alles wat je als veganist wél kunt eten. Denk aan alle soorten groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, kiemen, paddestoelen en kruiden. Tik maar eens ‘vegan’ in op Pinterest! YUM!

Er zijn een hoop redenen om veganist te worden; van milieuvervuiling tot je gezondheid tot de oneerlijke voedselverdeling. Voor ons is het dierenleed de grootste reden om plantaardig te eten; je kunt geen dierlijke eiwitten produceren zonder dat er iemand voor opgesloten zit, gebruikt wordt en uiteindelijk (vaak op heel jonge leeftijd) gedood wordt. Wij wensen niemand zoiets toe, dus ook de dieren in de veehouderij (en andere industrieën) niet. Als je meer wilt weten over veganisme kun je hier of hier terecht. Maar ook films zoals deze en deze kunnen je helpen om meer te leren over het effect van de veehouderij (en andere vormen van het gebruik van dieren).

Waar moet ik aan denken als ik iets mee wil nemen? 

Leuk als je zelf ook iets lekkers meeneemt! Alles is welkom, als het maar helemaal plantaardig is. (Dat betekent dus geen vlees, vis, melk, kaas, eieren, room, boter, honing, gelatine en andere dierlijke producten.) Je kunt hier, daar of hier inspiratie opdoen voor lekkere vegan recepten! Het meest handige zijn hapjes die je zo in je mond kunt steken – we hebben niet zoveel bestek en bordjes in de winkel. We hebben ook niet de mogelijkheid om iets op te warmen. Maar er zijn vast een hele hoop lekkere finger foods te bedenken! Zelf maken wij ook een hoop lekkers voor deze middag, dus iets meenemen is niet verplicht. (Iets te drinken meenemen of iets dat je gekocht hebt mag natuurlijk ook!)

Voor wie is deze middag? 

Deze middag is voor iedereen! Of je nu meedoet aan de Vegan Challenge of niet en of je nu al jaren veganist bent of er nog nooit van hebt gehoord. Deze middag staat in het teken van lekker eten en ideeën, tips en recepten uitwisselen. Als je een vraag hebt (over deze middag of veganisme in het algemeen), stuur gerust een mailtje naar info@elleaime.nl.

We hopen je te zien op 25 april! Neem vooral je buurvrouw, achterneef en vrienden mee!

xoxo

Sarah & Lisa

Vegan Potluck
25 april van 13:00 – 17:00

Elle Aime
Zwaanshals 299
3035 KH Rotterdam

Sorry, the comment form is closed at this time.