logo

Workshop aanvragen

Je kunt samen met je vriendinnen/vrienden, familie of collega’s (bijvoorbeeld leuk voor een vrijgezellenfeestje, babyshower, verjaardag of een bedrijfsuitje!) een creatieve workshop aanvragen. Een workshop is een leuk cadeautje en/of de perfecte manier om eens samen iets leuks te doen. Je hoeft zelf niets mee te nemen en iedereen gaat met iets moois naar huis. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een workshop. Als je vragen hebt of je wilt een workshop aanvragen, neem dan contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina of mail naar info@elleaime.nl.

WORKSHOPS

De workshops zijn voor iedereen, je hebt geen ervaring nodig om mee te komen doen. Alle prijzen zijn inclusief materialen, iets lekkers en te drinken.

porselein beschilderen

Porselein beschilderen // €50,- per persoon 
Iedereen kiest 3 stukken porselein (van theepotten tot schaaltjes tot borden) en beschildert deze met porseleinstiften en/of -verf. Je leert tijdens deze workshop hoe je met deze materialen om kunt gaan en iedereen gaat naar huis met een aantal porseleinen kunstwerkjes. Je hoeft niet geweldig te kunnen tekenen om al iets heel leuks te maken; met een aantal stipjes en streepjes kun je bijvoorbeeld al een heel gezellig patroon maken.

Variatie: Voor een babyshower kunnen je bijvoorbeeld een kinderbeker, bordje en kommetje beschilderen. Daarnaast kan iedereen dan nog iets voor zichzelf beschilderen. Ook voor een vrijgezellenfeestje kunnen je ervoor kiezen om allemaal één voorwerp (zoals een gebaksbordje) te beschilderen voor de aanstaande bruid en voor de rest voor jezelf aan de slag te gaan.

stempels maken

Stempels maken // €45,- per persoon
Tijdens deze workshop leer je hoe je je eigen stempels kunt gutsen uit rubber. Je kunt je eigen stempel ontwerpen, maar je kunt ook een plaatje overtrekken of iets natekenen. Iedereen gaat met één of meerdere handgemaakte stempels naar huis!

Variatie: Voor een babyshower kun je ervoor kiezen om iedereen één simpele stempel te laten maken en daarmee een hydrofieldoek of een rompertje te bedrukken. Daarna kan iedereen voor zichzelf nog een stempelje maken. Je kunt zelf de bedrukbare producten meenemen, maar daar kunnen wij ook voor zorgen (er komt dan een klein bedrag bovenop per persoon, maar dit zal niet heel veel zijn). Mail even naar info@elleaime.nl voor de mogelijkheden!

illustreren met papier

Illustreren met papier // €45,- per persoon
Leer hoe je van papier je eigen illustratie kunt maken. Je leert de basis van het werken met papier, over het knippen, plakken, in 2D en 3D werken, het maken van texturen in je papier en meer. Iedereen gaat naar huis met een papieren illustratie om thuis aan de muur te hangen.
Deze workshop is vooral geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen en te werken met papier, maar iedereen – ook zonder ervaring! – is welkom.

collage maken
Collage maken // €40,- per persoon
Leer hoe je uit bestaande beelden, zoals foto’s en plaatjes uit oude boeken en tijdschriften, een collage kunt maken. Na wat theorie, voorbeelden en een kleine oefening ga je werken aan je eigen collage.

Variatie: je kunt eventueel eigen (oude/vintage) familiefoto’s meenemen om te verwerken in je collage. Misschien leuk voor een vrijgezellenfeest of babyshower?

diy papier
DIY Papier // €35,- per persoon
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een aantal kleine projecten van papier, zoals een enveloppenwaaier (om foto’s, kaartjes of andere herinneringen in te bewaren), een schriftje, enveloppen en meer. We hebben allerlei papier liggen dat je kunt gebruiken, maar ook stempels, ponsen, lintjes, masking tape en veel meer!

gift wrapping

Gift wrapping // €35,- per persoon
Leer je eigen cadeauverpakkingen maken en versier ze met stempels, masking tape, ponsen, gift tags en meer! We maken o.a. cadeaudoosjes, -zakjes, enveloppen, slingertjes en meer. Alles wat je maakt mag natuurlijk mee naar huis!

Er worden meer workshops gegeven in Elle Aime (zoals een workshop zeefdrukken of boekbinden). Deze workshops worden gegeven door anderen (en dus niet door ons van Elle Aime) en zijn dus niet altijd aan te vragen. Maar vragen staat altijd vrij, je weet maar nooit! Wie weet valt er iets te regelen.

Wil je meer weten over één van deze workshops? Neem contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina of stuur vrijblijvend een e-mail naar info@elleaime.nl.

Wanneer?

De workshops kunnen op verschillende dagen en tijdstippen gegeven worden. Meestal worden er al workshops op zondag en soms op zaterdag gegeven, dus die dagen zijn iets lastiger. De meeste workshops die we geven vinden plaats tussen 13:00 en 16:00, maar we zijn flexibel qua tijdstippen. We kunnen ook workshops ’s morgens of later in de middag geven. ’s Avonds is soms ook een optie, tenzij we zelf een cursus geven. De meeste workshops duren ongeveer 3 uur.

Waar?

De workshops kunnen alleen worden gegeven in Elle Aime zelf en niet op locatie. Dit komt doordat de winkel van woensdag t/m zaterdag open is en op zondag worden er vaak workshops gegeven. Maar er kunnen altijd uitzonderingen gemaakt worden, dus vraag het gerust als je denkt een leuk aanbod te hebben.

Elle Aime is een gezellige en inspirerende winkel, dus het is sowieso een leuke locatie voor een creatieve middag. Natuurlijk is er ook altijd even tijd om na of voor de workshop rond te snuffelen tussen alle handgemaakte spullen en materialen!

Het adres van Elle Aime is Zwaanshals 299 in Rotterdam.

Hoe?

Je kunt een workshop al aanvragen met een minimum van 4 personen. Er kunnen maximaal 12 mensen in de winkel, maar dat kan niet bij elke workshop.

Iedereen kan een workshop aanvragen, maar alle workshops zijn alleen voor volwassenen. We geven (nu nog) geen kinderworkshops of -feestjes.
Je hebt geen vaardigheden, kennis of opleiding nodig om mee te kunnen doen met een workshop in Elle Aime; iedereen is welkom.

Wij zorgen ook voor iets lekkers en te drinken en kunnen ook rekening houden met eventuele allergieën of voedselkeuzes (alles wat we bakken is sowieso veganistisch).

Hopelijk tot een keertje in Elle Aime!